Strategjitë e menaxhimit të kapitalit që mund të përdorni në Olymp Trade

Strategjitë e menaxhimit të kapitalit që mund të përdorni në Olymp Trade
Kur tregtoni tregjet financiare, rreziku për të humbur paratë tuaja është gjithmonë aty. Pasi të hyni në një tregti, ka një shans 50/50 që ajo të shkojë në çdo mënyrë. Në platformën Exnova, mund të dilni nga një tregti përpara se të skadojë. Megjithatë, kjo do të thotë të humbni një pjesë të parave tuaja.

Përveç tregtimit vetëm kur kushtet e tregut janë të përshtatshme, menaxhimi i kapitalit është i nevojshëm nëse jeni për të siguruar që bilanci i llogarisë suaj të mbetet i paprekur. Ky udhëzues do t'ju mësojë disa nga strategjitë e menaxhimit të kapitalit që përdorin tregtarët e suksesshëm në Exnova.

Strategjitë e menaxhimit të kapitalit të përdorura nga tregtarët e suksesshëm

Strategjitë e menaxhimit të kapitalit që mund të përdorni në Olymp Trade
Menaxhimi i kapitalit në tregti

Investimi i së njëjtës shumë në çdo tregti

Humbja e tregtimeve mund të sjellë një goditje në bilancin e llogarisë tuaj. Ju dëshironi të rikuperoni paratë tuaja. Kështu që ju vendosni të rrisni shumën për të investuar në tregtinë e ardhshme. Duke shpresuar se do të jetë një fitues dhe për këtë arsye do të rikuperojë paratë tuaja të humbura.

Fatkeqësisht, nëse kjo tregti humbet, bilanci i llogarisë suaj do të jetë më keq.

Një nga strategjitë e zakonshme të menaxhimit të kapitalit që përdorin tregtarët e suksesshëm është investimi i së njëjtës shumë për tregti. Hidhini një sy shembullit më poshtë.

Strategjitë e menaxhimit të kapitalit që mund të përdorni në Olymp Trade
Tregtoni të njëjtën sasi për tregti

Nëse 6 nga 10 tregtitë tuaja janë fitimprurëse, ju duhet të jeni në gjendje të kompensoni humbjet dhe të bëni një fitim prej 8 dollarësh.

Përdorni fitimet për të tregtuar

Me këtë strategji, ju do të përdorni vetëm fitimet e fituara për të tregtuar. Kjo do të thotë që nëse tregtia juaj e parë është fituese, duhet të përdorni të ardhurat totale për tregtitë pasuese.

Le të shohim një shembull. Supozoni se filloni opsionet e tregtimit me një kthim prej 80% me 10 dollarë. Nëse tregtia e parë është fituese, fitimi juaj do të jetë 8 dollarë. Megjithatë, ju do të përdorni 18 dollarët e fituar në tregtinë e ardhshme dhe kështu me radhë. Shikoni grafikun më poshtë.

Strategjitë e menaxhimit të kapitalit që mund të përdorni në Olymp Trade
Tregtoni duke përdorur fitimet e krijuara në tregtitë e mëparshme

Në tabelën e mësipërme, do të vini re se tregtia e dytë humbi. Sidoqoftë, fitimi i mundshëm për këtë tregti ishte 32,40 dollarë. Kjo është shuma për të tregtuar në seancën e ardhshme. Në total, humbja ishte 10 dollarë. Megjithatë, meqenëse tregtia e tretë ishte fituese, fitimi i përgjithshëm ishte 15,92 dollarë (zbrisni humbjen prej 10 dollarësh dhe 32,40 dollarë të investuar në tregti).

Kjo strategji përdor fuqinë e komponimit për të siguruar që tregtitë fituese kompensojnë humbjet e shkaktuara në tregtitë e mëparshme. Ai është më i përshtatshmi për tregtarët me përvojë që tregtojnë vetëm dy deri në tre herë çdo ditë.

Megjithatë, kjo është një strategji me rrezik të lartë. Kjo nënkupton investimin e një shume që do të kishit bërë (por nuk e keni bërë) në një tregti. Nëse jeni një tregtar fillestar, këshillohet të shmangni përdorimin e kësaj strategjie të menaxhimit të kapitalit, veçanërisht nëse nuk keni një bilanc të madh llogarie.

Përveç kësaj, nëse vendosni të përdorni këtë strategji, këshillohet që të ndaloni tregtimin nëse bëni dy ose tre tregti me humbje. Kryerja e tregtive shtesë mund të rrisë rrezikun në llogarinë tuaj.

Strategjia Martingale

Kam krijuar një udhëzues që analizon përshtatshmërinë e strategjisë Martingale në menaxhimin e parave. Këtu është: A është strategjia Martingale e përshtatshme për menaxhimin e parave në tregtimin e opsioneve?

Kjo është ndoshta një nga strategjitë më të rrezikshme të menaxhimit të parave atje. Ai sugjeron rritjen e shumës që investoni për tregti derisa të merrni më në fund një tregti fituese. Pasi të keni një tregti fituese, duhet të filloni përsëri ciklin me një sasi të vogël.

Disavantazhet që lidhen me këtë strategji janë më shumë se avantazhet. Për shembull, nëse nuk keni humbur kapitalin, mund të përfundoni duke humbur të gjitha paratë tuaja nëse vuani disa tregti me humbje të njëpasnjëshme. Një tjetër disavantazh është se fitimi i fituar në tregtitë fituese nuk mund të justifikohet me shumën e investuar. Mos harroni se tregtitë fituese duhet të kompensojnë humbjet e shkaktuara në tregjet e mëparshme.

Më poshtë është një shembull i strategjisë Martingale në punë.

Strategjitë e menaxhimit të kapitalit që mund të përdorni në Olymp Trade
Strategjia Martingale

Strategjia Martingale mund të funksionojë në disa raste. Për shembull, nëse tregtoni duke përdorur nivele të mbështetjes dhe rezistencës. Sapo çmimet të arrijnë nivelin e mbështetjes, ka të ngjarë që ato të kthehen drejt intervalit. Kjo do të thotë që ju mund të prisni disa qirinj të njëpasnjëshëm me të njëjtën ngjyrë. Sidoqoftë, nëse çmimi del nga këto nivele, rezultatet e tregtimit mund të shkojnë kundër jush.

Prandaj, nëse nuk jeni mjaft të sigurt për atë që po bëni, ju këshilloj të mos përdorni sistemin Martingale si strategjinë tuaj të menaxhimit të kapitalit. Është më mirë të investoni shuma të vogla për tregti dhe të bëni fitime të vogla në vend që të investoni një pjesë të madhe të bilancit të llogarisë tuaj dhe t'i humbni të gjitha.

Tregtoni me zorrën tuaj

Kjo është një strategji e menaxhimit të kapitalit me rrezik të lartë - kthime të mëdha. Ai thjesht përfshin investimin e shumave bazuar në sa "mundësi" mendoni se një tregti do të shkojë. Për shembull, nëse identifikoni një prirje, shanset për të fituar tregtinë tuaj janë mjaft të larta. Pra, mund të vendosni të investoni një shumë të madhe në një tregti të vetme. Nëse megjithatë nuk jeni i sigurt nëse tregtia do të jetë fituese apo jo, ju mund të zgjidhni të tregtoni një sasi më të vogël.

Strategjitë e menaxhimit të kapitalit që mund të përdorni në Olymp Trade
Tregtoni pa emocione

Problemi me këtë strategji është se emocionet përfundimisht do të pengohen. Nëse investoni një shumë të madhe në një tregti me humbje, frika mund t'ju kapë duke ju dekurajuar që të tregtoni shuma të mëdha në të ardhmen. Nëse nga ana tjetër tregtitë e vogla ju bëjnë para, mund të bëheni të sigurtë të tepërt duke tregtuar shuma të mëdha në tregtitë e mëvonshme.

Çështja është se tregtimi me zorrën tuaj nuk llogaritet vërtet si një strategji e menaxhimit të parave.

Pse duhet të keni një strategji të menaxhimit të kapitalit?

Si tregtar, duhet të parashikoni ditët kur do të pësoni humbje. Por çfarë efekti do të kenë humbjet në llogarinë tuaj tregtare? Nëse përdorni një strategji të menaxhimit të kapitalit me rrezik të lartë siç është sistemi Martingale, shanset janë që një humbje mund të fshijë të gjithë llogarinë tuaj.

Objektivi juaj kryesor si tregtar është të mbroni paratë tuaja. Kjo do të thotë që ju duhet të bëni gjithçka që mundeni për të siguruar që të mos humbni një pjesë të madhe të kapitalit tuaj në disa tregti. Prandaj, është e rëndësishme që strategjia juaj e menaxhimit të kapitalit të ketë mënyra për të mbrojtur llogarinë tuaj nga rreziku i tepërt.

Për shembull, përveç se të keni një shumë të caktuar për tregtim çdo herë, duhet të vendosni gjithashtu se sa tregtime të njëpasnjëshme humbëse jeni të gatshëm të bëni përpara se të ndaloni për ditën. Përveç kësaj, strategjia juaj duhet të tregojë se kur të tregtoni dhe kur të mos tregtoni.

Strategjitë e menaxhimit të kapitalit që mund të përdorni në Olymp Trade
Pse menaxhimi i parave është i rëndësishëm

Ka shumë strategji të ndryshme të menaxhimit të kapitalit që mund të përdorni kur tregtoni në Olymp Trade. Ju mund të zgjidhni një nga ato të përshkruara më sipër ose të krijoni një që plotëson qëllimet dhe preferencat tuaja tregtare. Tregtimi në Forex ose ndonjë instrument tjetër financiar mbart njëfarë rreziku. Megjithatë, nëse bëhet siç duhet, mund të rezultojë në fitime të mira.

Tregtimi përfshin probabilitet dhe nuk jeni gjithmonë fitime të garantuara. Megjithatë, duke përdorur një strategji të mirë të menaxhimit të parave, mund të jeni gjithmonë të sigurt se llogaria juaj do të vazhdojë të rritet.

Thank you for rating.