Olymp Trade Демо сметка - Olymp Trade North Macedonia - Olymp Trade Северна Македонија

Како да отворите демо сметка на Olymp Trade
Демо сметката на платформата технички и функционално е целосна копија на сметката за тргување во живо, освен што клиентот тргува со користење на виртуелни средства. Средствата, понудите, индикаторите за тргување и сигналите се целосно идентични. Така, демо сметката е одличен начин за обука, тестирање на сите видови стратегии за тргување и развивање на вештини за управување со пари. Тоа е совршена алатка која ќе ви помогне да ги направите првите чекори во тргувањето, да видите како функционира и да научите како да тргувате. Напредните трговци можат да практикуваат различни стратегии за тргување без да ги ризикуваат своите пари.


Како да отворите сметка со е-пошта

1. Можете да се регистрирате за сметка на платформата со кликнување на копчето „ Регистрација “ во горниот десен агол.
Како да отворите демо сметка на Olymp Trade
2. За да се регистрирате треба да ги пополните сите потребни информации и да кликнете на копчето „ Регистрирај се “.
 1. Внесете валидна адреса за е- пошта.
 2. Направете силна лозинка .
 3. Изберете ја валутата на сметката: (ЕУР или УСД)
 4. Исто така, треба да се согласите со договорот за услуги и да потврдите дека сте полнолетни (над 18 години).
Како да отворите демо сметка на Olymp Trade
Секоја чест! Успешно се регистриравте. Прво, ние ќе ви помогнеме да ги направите вашите први чекори на нашата онлајн платформа за тргување, кликнете на „Започнете со обука“ за брз преглед на Olymp Trade, ако знаете како да го користите Olymp Trade, кликнете на „X“ во горниот десен агол.
Како да отворите демо сметка на Olymp Trade
Сега можете да започнете со тргување, имате 10.000 долари на Демо сметка. Демо сметката е алатка за да се запознаете со платформата, да ги вежбате вашите вештини за тргување со различни средства и да испробате нова механика на графикон во реално време без ризици.
Како да отворите демо сметка на Olymp Trade
Можете исто така да тргувате на вистинска сметка по депонирањето со кликнување на сметката во живо што сакате да ја надополните (во менито „Сметки“),
Како да отворите демо сметка на Olymp Trade
Како да отворите демо сметка на Olymp Trade
изберете ја опцијата „Депозит“, а потоа изберете ја сумата и начинот на плаќање.
Како да отворите демо сметка на Olymp Trade
За да започнете со тргување во живо, треба да вложите на вашата сметка (минималниот износ на депозит е 10 УСД/ЕУР).
Како да направите депозит во Olymp Trade
Како да отворите демо сметка на Olymp Trade
Конечно, пристапувате до вашата е-пошта, Olymp Trade ќе ви испрати потврдна пошта. Кликнете на копчето „Потврди е-пошта“ во таа пошта за да ја активирате вашата сметка. Така, ќе завршите со регистрација и активирање на вашата сметка.
Како да отворите демо сметка на Olymp Trade


Како да отворите сметка со сметка на Фејсбук

Исто така, имате опција да ја отворите вашата сметка преку сметка на Facebook и тоа можете да го направите со само неколку едноставни чекори:

1. Кликнете на копчето Facebook
Како да отворите демо сметка на Olymp Trade
2. Ќе се отвори прозорец за најавување на Facebook, каде што ќе треба да ја внесете вашата e-mail адреса што ја се користи за регистрација на Facebook

3. Внесете ја лозинката од вашата сметка на Facebook

4. Кликнете на „Log In“
Како да отворите демо сметка на Olymp Trade
Откако ќе кликнете на копчето „Log in“, Olymp Trade бара пристап до: Вашето име и слика на профилот и адресата на е-пошта . Кликнете Продолжи...
Како да отворите демо сметка на Olymp Trade
После тоа автоматски ќе бидете пренасочени на платформата Olymp Trade.


Како да отворите сметка со сметка на Google

1. За да се регистрирате со сметка на Google, кликнете на соодветното копче во формуларот за регистрација.
Како да отворите демо сметка на Olymp Trade
2. Во новоотворениот прозорец внесете го вашиот телефонски број или е-пошта и кликнете „Следно“.
Како да отворите демо сметка на Olymp Trade
3. Потоа внесете ја лозинката за вашата сметка на Google и кликнете „Следно“.
Како да отворите демо сметка на Olymp Trade
После тоа, следете ги упатствата испратени од услугата на вашата адреса за е-пошта.

Како да отворите сметка со Apple ID

1. За да се регистрирате со Apple ID, кликнете на соодветното копче во формуларот за регистрација.
Како да отворите демо сметка на Olymp Trade
2. Во новоотворениот прозорец внесете го вашиот Apple ID и кликнете „Следно“.
Како да отворите демо сметка на Olymp Trade
3. Потоа внесете ја лозинката за вашиот Apple ID и кликнете „Следно“.
Како да отворите демо сметка на Olymp Trade
После тоа, следете ги упатствата испратени од услугата и можете да започнете со тргување со Olymp Trade


Отворете сметка на апликацијата Olymp Trade за iOS

Ако имате мобилен уред со iOS, ќе треба да ја преземете официјалната мобилна апликација Olymp Trade од App Store или овде . Едноставно побарајте ја апликацијата „Olymp Trade - Online Trading“ и преземете ја на вашиот iPhone или iPad.

Мобилната верзија на платформата за тргување е потполно иста како и нејзината веб верзија. Следствено, нема да има никакви проблеми со тргувањето и трансферот на средства. Покрај тоа, апликацијата за тргување Olymp Trade за iOS се смета за најдобра апликација за онлајн тргување. Така, има висок рејтинг во продавницата.
Како да отворите демо сметка на Olymp Trade
Сега можете да се регистрирате преку е-пошта
Како да отворите демо сметка на Olymp Trade
Регистрацијата за мобилната платформа iOS е исто така достапна за вас.
 1. Внесете валидна адреса за е- пошта.
 2. Направете силна лозинка .
 3. Изберете ја валутата на сметката (ЕУР или УСД)
 4. Исто така, треба да се согласите со договорот за услуги и да потврдите дека сте полнолетни (над 18 години).
 5. Кликнете на копчето „Регистрирај се“.
Како да отворите демо сметка на Olymp Trade
Секоја чест! Успешно се регистриравте. Сега имате 10.000 долари во демо сметка.
Како да отворите демо сметка на Olymp Trade
Во случај на социјална регистрација кликнете на „Apple“ или „Facebook“ или „Google“.
Како да отворите демо сметка на Olymp Trade


Отворете сметка на апликацијата за Android Olymp Trade

Ако имате мобилен уред со Android, ќе треба да ја преземете официјалната мобилна апликација Olymp Trade од Google Play или овде . Едноставно побарајте ја апликацијата „Olymp Trade - App For Trading“ и преземете ја на вашиот уред.

Мобилната верзија на платформата за тргување е потполно иста како и нејзината веб верзија. Следствено, нема да има никакви проблеми со тргувањето и трансферот на средства. Покрај тоа, апликацијата за тргување Olymp Trade за Android се смета за најдобра апликација за онлајн тргување. Така, има висок рејтинг во продавницата.
Како да отворите демо сметка на Olymp Trade
Сега можете да се регистрирате преку е-пошта
Како да отворите демо сметка на Olymp Trade
Регистрацијата за мобилната платформа Андроид е исто така достапна за вас.
 1. Внесете валидна адреса за е- пошта.
 2. Направете силна лозинка .
 3. Изберете ја валутата на сметката (ЕУР или УСД)
 4. Исто така, треба да се согласите со договорот за услуги и да потврдите дека сте полнолетни (над 18 години).
 5. Кликнете на копчето „Регистрирај се“.
Како да отворите демо сметка на Olymp Trade
Секоја чест! Успешно се регистриравте. Сега имате 10.000 долари во демо сметка.
Како да отворите демо сметка на Olymp Trade
Во случај на социјална регистрација кликнете на „Фејсбук“ или „Гугл“.
Како да отворите демо сметка на Olymp Trade

Отворете ја сметката на Olymp Trade на мобилната веб-верзија

Ако сакате да тргувате на мобилната веб-верзија на платформата за тргување Olymp Trade, можете лесно да го направите тоа. Првично, отворете го вашиот прелистувач на вашиот мобилен уред. После тоа, побарајте „ olymptrade.com “ и посетете ја официјалната веб-страница на брокерот.

Кликнете на копчето „Регистрација“ во горниот десен агол.
Како да отворите демо сметка на Olymp Trade
На овој чекор сè уште ги внесуваме податоците: е-пошта, лозинка, штиклирајте „Договор за услуга“ и кликнете на копчето „Регистрирај се“.
Како да отворите демо сметка на Olymp Trade
Тука си! Сега ќе можете да тргувате од мобилната веб верзија на платформата. Мобилната веб-верзија на платформата за тргување е сосема иста како и обичната веб-верзија на неа. Следствено, нема да има никакви проблеми со тргувањето и трансферот на средства.

Имате 10.000 долари на демо сметка.
Како да отворите демо сметка на Olymp Trade
Во случај на социјална регистрација кликнете на „Apple“ или „Facebook“ или „Google“.
Како да отворите демо сметка на Olymp Trade


Најчесто поставувани прашања (ЧПП)


Може ли да добијам профит на демо сметката?

Демо сметката е алатка за да се запознаете со платформата, да ги вежбате вашите вештини за тргување со различни средства и да испробате нова механика на графикон во реално време без ризици.

Средствата на демо сметката не се реални. Можете да ги зголемите со склучување успешни занаети, но не можете да ги повлечете.

Откако ќе бидете подготвени да започнете со тргување со вистински средства, можете да се префрлите на вистинска сметка.


Што се повеќе сметки?

Мулти-сметки е функција која им овозможува на трговците да имаат до 5 меѓусебно поврзани сметки во живо на Olymp Trade. За време на креирањето на вашата сметка, ќе можете да изберете меѓу достапните валути, како што се УСД, ЕУР или некои локални валути.

Ќе имате целосна контрола врз тие сметки, па можете слободно да одлучите како да ги користите. Едно може да стане место каде што го задржувате профитот од вашите занаети, друго може да биде посветено на одреден режим или стратегија. Можете исто така да ги преименувате овие сметки и да ги архивирате.

Ве молиме имајте предвид дека сметката во мулти-сметки не е еднаква на вашата трговска сметка (Trader ID). Може да имате само една Трговска сметка (Trader ID), но до 5 различни сметки во живо поврзани со неа за складирање на вашите пари.


Како да креирате трговска сметка во мулти-сметки

За да креирате друга сметка во живо, треба:

1. Одете во менито „Сметки“;

2. Кликнете на копчето „+“;

3. Изберете ја валутата;

4. Напишете го името на новите сметки.

Тоа е тоа, имаш нова сметка.


Бонуси Мулти-сметки: Како функционира

Ако имате повеќе сметки во живо додека добивате бонус, тогаш тој ќе биде испратен на сметката на која депонирате средства.

За време на трансферот помеѓу трговските сметки, пропорционален износ на бонус пари ќе биде автоматски испратен заедно со живата валута. Така, ако, на пример, имате 100 долари во вистински пари и бонус од 30 долари на една сметка и одлучите да префрлите 50 долари на друга, ќе бидат префрлени и пари од бонус од 15 долари.


Како да ја архивирате вашата сметка

Ако сакате да архивирате една од вашите сметки во живо, проверете дали ги задоволува следниве критериуми:

1. Не содржи средства.

2. На оваа сметка нема отворени тргувања со пари.

3. Не е последната сметка во живо.

Ако сè е во ред, ќе можете да го архивирате.

Сè уште имате можност да ја разгледате историјата на сметките дури и по архивирањето, бидејќи трговската историја и финансиската историја се достапни преку профилот на корисниците.


Што е сегрегирана сметка?

Кога депонирате средства на платформата, тие се префрлаат директно на сегрегирана сметка. Сегрегирана сметка во суштина е сметка што припаѓа на нашата компанија, но е одвоена од сметката што ги складира нејзините оперативни средства.

Ние користиме само сопствени обртни средства за поддршка на нашите активности како што се развој и одржување на производи, хеџинг, како и деловни и иновативни активности.


Предности на сегрегирана сметка

Користејќи сегрегирана сметка за складирање на средствата на нашите клиенти, ја максимизираме транспарентноста, им овозможуваме на корисниците на платформата непрекинат пристап до нивните средства и ги штитиме од можни ризици. Иако тоа е малку веројатно да се случи, ако компанијата банкротира, вашите пари би биле 100% безбедни и може да се вратат.


Како можам да ја сменам валутата на сметката

Валутата на сметката можете да ја изберете само еднаш. Не може да се промени со текот на времето.

Можете да креирате нова сметка со нова е-пошта и да ја изберете саканата валута.

Ако сте создале нова сметка, контактирајте со поддршката за да ја блокирате старата.

Според нашата политика, трговецот може да има само една сметка.

Thank you for rating.