4 типови на трговци што ќе ги сретнете на Olymp Trade

4 типови на трговци што ќе ги сретнете на Olymp Trade

Трговците генерално се поделени во две категории. Едната, која заработува со тргување, а втората, која не заработува пари. Вториот постојано се прашува зошто.

Зошто не остварувам никаков профит? Зошто губам пари? Зошто стратегијата не функционира? Дали е тоа поради дефект на системот? Што можам да направам за да ја сменам лошата среќа? И така натаму и натаму.

Одговорите се многу затоа што има многу можни причини зошто тргувањето не носи очекувани профити. Една од причините што сакаме да ја покриеме во овој напис, а ќе биде типот на трговец што сте.

Сега, ајде да разгледаме 4 различни типови на трговци со кои може да наидете на тргување во Olymp Trade.

4 типови на трговци што ќе ги сретнете на Olymp Trade

Трговци кои не знаат ништо за финансиското тргување

Некои луѓе мислат дека тргувањето е најдобриот начин за брзо заработка. Потоа тие се приклучуваат на платформи како Olymp Trade не знаејќи навистина ништо за тргувањето. Тие само сакаат да ги направат вистинити приказните за тоа како брзо да се променат 10 долари во сто.

Тие веројатно би сакале прво да ја пробаат бесплатната демо сметка на Olymp Trade. По неколку успешни трансакции, тие ќе се чувствуваат доволно сигурни за да се префрлат на вистинската сметка.

И тука почнуваат проблемите. Тргувањето не е само депонирање пари, кликнување на зелено или црвено копче и завршување со висок профит.

4 типови на трговци што ќе ги сретнете на Olymp Trade

За да бидете успешен трговец, треба да разберете како функционира платформата Olymp Trade. Мора да креирате стратегија за управување со капиталот. Треба да научите како да користите различни видови стратегии за тргување, како да читате графикони за цени и како да користите индикатори. Исто така, мора да стекнете контрола над вашите емоции за да не се мешаат во процесот на донесување одлуки.

И кога ќе го совладате сето горенаведено, тогаш сте подготвени да ја направите првата трговија на вистинската сметка на Olymp Trade.

Трговци кои знаат сè за тргувањето

Наспроти претходниот, овие трговци знаат премногу. Или мислат дека знаат. Тие исто така се во потрага по нови техники и стратегии.

Тие седат со часови од компјутерите, читајќи што пишуваат луѓето на форумите и групите за тргување. Тие сакаат сè, не веруваат дека една единствена стратегија може да донесе успех. Така, тие може дури и да инвестираат пари во други трговци само за да добијат трговски сигнали. Нивните табели секогаш се полни со различни индикатори. Но, таквиот хаос на нивните платформи само го комплицира процесот на тргување.

4 типови на трговци што ќе ги сретнете на Olymp Trade
Знаењето премногу го комплицира тргувањетоДа, трговците кои знаат премногу може да имаат одредени успеси на платформата Olymp Trade, но повеќето од занаетите ќе бидат изгубени. Проблемот е што тие премногу се занимаваат со техники и најнови иновации, а не толку во тргување како такви.

4 типови на трговци што ќе ги сретнете на Olymp Trade
Емоционални трговци

Емоционални трговци

Тие се насочени кон брзи пари. Тие научија за тргување со хартии од вредност од успешни трговци. Слушнаа дека има многу пари таму. И тие сакаат да бидат нивни. И брзо.

Овие трговци ќе вложат умерени напори да ги научат основите на трговската уметност. Ќе ја отворат сметката, ќе направат план за тргување и ќе заработат пари. Но, тоа нема да трае долго.

Сè што сакаат е да заработат пари брзо. На крајот, тие ќе го напуштат планот за тргување и ќе играат со висок ризик. Некои може да победат, но повеќето од нив ќе ја исцрпат сметката.

Постои различен вид на емотивен трговец. Оној што не сака ризик, оној што се плаши од губење пари. По неколку последователни загуби, тој ќе се плаши воопшто да тргува.

Емоционалните трговци често користат стратегија, но често погрешна. Самата стратегија е во ред, но тие ја користат во погрешно време или погрешен пазар.

Овие трговци, исто така, имаат добро подготвен план за тргување однапред. Но, тие имаат тенденција да ги ослободуваат емоциите секогаш кога нешто ќе тргне наопаку.

Емоциите не се добри советници. За да успеете во тргувањето, треба да размислувате рационално, да го следите планот и да користите соодветни стратегии. Затоа штом забележите дека емоциите ви излегуваат од раце, направете пауза. Стоп за тргување. Вратете се само кога ќе го исчистите умот и ќе бидете сигурни дека сте ја повратиле јасноста на размислувањето.

Трговци кои заработуваат

Можеби ќе почнат од нула. Научија да тргуваат преку пракса, ја отворија сметката на Olymp Trade и доживеаја загуби. Но, длабоко во себе тие се убедени дека можат да станат успешни трговци.

Овој тип на трговец е добро подготвен. Тие дизајнираа план за тргување, ја прегледаа историјата на тргување, применуваат добри стратегии за управување со капиталот и научија како да ги држат емоциите под контрола.

4 типови на трговци што ќе ги сретнете на Olymp Trade

Тие се трпеливи. Тие знаат дека успехот не е прашање на ден. Со часови ги проучуваат маркетите и чекаат добра можност да влезат. Доследноста игра главна улога. Малите чекори, малите профити на крајот ќе ве одведат до толку очекуваното богатство.

Кој тип на трговци сте вие?

Нема трговци со победи само на нивниот рекорд. Повеќето ќе доживеат загуба некаде на патот. Тоа може да се должи на недостаток на знаење или премногу применети знаења. Тоа може да биде и поради емоции.

Трпението и практиката се она што е суштинско ако сакате да станете успешен трговец. Научете го занаетот и применете го во пракса. Имате на располагање бесплатна демо сметка на Olymp Trade. Одредете кои техники и стратегии функционираат за вас, оставете ги зад себе оние кои не функционираат. Не заборавајте да научите да ги контролирате вашите емоции. И тогаш ќе најдете радост во уметноста на тргување.

Споделете ги со нас вашите размислувања. Дали се најдовте во опишаните типови на трговци? Користете го делот за коментари подолу.

Thank you for rating.